Afscheidslocaties in Bergen op Zoom en omgeving

Afscheid nemen van een dierbare overledene is mogelijk op verschillende locaties. Zo kan men terecht in de aula aan de Marconilaan, in de 24-uurs familiekamer aan de Melanendreef of in de afscheidskamer bij de Johannes de Doperkerk aan de Achterstraat in Nieuw Vossemeer.

Aula

De aula is gelegen aan de Marconilaan 2 in Bergen op Zoom, naast de Protestantse Begraafplaats, bereikbaar via de Drebbelstraat. Er is hier voldoende parkeergelegenheid. Mensen die moeilijk ter been zijn kunnen met de auto doorrijden tot vlak bij de ingang van de aula.

 

In de aula wordt de overledene verzorgd op een respectvolle wijze. Bij het verzorgen kunnen nabestaanden meehelpen.


In de aula kunnen nabestaanden op een huiselijke wijze afscheid nemen van hun dierbare. Voor de kinderen is er een tafeltje waaraan zij een tekening kunnen maken en zijn er enkele kinderspeelgoedjes aanwezig. De kinderen kunnen op deze manier toch betrokken zijn, maar dan met een beetje afleiding.

 

Voor koffie, thee of frisdrank kan worden gezorgd.

 

Het is tevens mogelijk om in de aula voor maximaal 20 personen een uitvaartbijeenkomst te houden.

24-uurs familiekamer

De 24-uurs familiekamer is gelegen aan de Melanendreef 31 in Bergen op Zoom. De 24-uurs familiekamer is goed bereikbaar voor mensen die moeilijk ter been zijn en er is voldoende parkeergelegenheid.


In het pand zijn drie kamers. De familie kan desgewenst een sleutel van de kamer krijgen om zo op hun eigen tijd hun dierbare te bezoeken, waarbij het ook mogelijk is om zelf koffie en thee te zetten.

 

In de verzorgingsruimte wordt de overledene verzorgd op een respectvolle wijze. Bij het verzorgen kunnen nabestaanden meehelpen.

 

Het is mogelijk voor nabestaanden om op een huiselijke wijze afscheid te nemen van hun dierbare. Voor de kinderen is er in de ontvangstruimte een tafeltje waaraan zij een tekening kunnen maken en zijn er enkele kinderspeelgoedjes aanwezig. De kinderen kunnen op deze manier toch betrokken zijn, maar dan met een beetje afleiding. 

 

Indien gewenst bestaat de mogelijkheid om voor maximaal 20 personen een uitvaartdienst of uitvaartbijeenkomst te houden.


Voor koffie, thee en frisdrank kan worden gezorgd.

Afscheidskamer

De afscheidskamer is gelegen aan de Achterstraat 13 in Nieuw-Vossemeer. De afscheidskamer zit aan de achterkant van de Johannes de Doperkerk en bij de Rooms-Katholieke Begraafplaats. 


De afscheidskamer is goed bereikbaar voor mensen die moeilijk ter been zijn. Er is voldoende parkeergelegenheid. 

 

De overledene wordt in de afscheidskamer verzorgd op een respectvolle wijze. Bij het verzorgen kunnen nabestaanden meehelpen. 

 

Het is mogelijk voor nabestaanden om op een huiselijke wijze afscheid te nemen van hun dierbare.


Voor koffie, thee of frisdrank kan worden gezorgd.